Vannskader tidobles

Postadresse:

Advokatfirmaet Robertsen AS

Postboks 2724 Solli

0204 Oslo


Besøksadresse:

Sommerrogt 17


Telefon og e-post:

Tlf:       05789

22 12 24 80


E-post: tjs{a}robertsen.noSe våre personskadeportaler:

personskadesiden.no

trafikkskade-advokaten.no

skadesiden.no

gratiserstatningsadvokat.no


Vannskader tidobles i Norge


Vannskader og fuktskader er vanlige mangler ved boligsalg.

Antallet vannskader på norske boliger er økende. Nordmenn rammes av vannskader for 4,4milliarder kroner

– og mange kunne ha vært unngått. Hvis du har vært uheldig å få større vannskade eller andre skader på bolig eller hytte, bør du ta kontakt med våre advokater.  Vi hjelper deg få riktig erstatning.


Vannskader er den vanligste skadetypen i norske boliger.Vannskader skjer nå så hyppig at bransjen antar at de fleste av oss vil oppleve vannskade i hjemmet minst én gang i løpet av livet.


Det er større sannsynlighet for å få enn vannskade enn både innbrudd og brann til sammen, ifølge Finans Norge.


Vannskader er dyrt. Sintef Byggforsk regner med vannskader for 4,4 milliarder kroner i år.Det er ti ganger så mye som i 1974.


– I snitt rammes alle boliger av en vannskade hvert 25. år, forteller vannskadeekspert Lars-Erik Fiskumsomleder faggruppen sanitær og våtrom hos Sintef Byggforsk.


Vannskader for 38,8 milliarder

Fra 2008 til 2018 gjorde vannet skader for 38,8 milliarder kroner. Men det reelle tallet er mye større: Dette er bare de skadene som er rapportert inn til forsikringsselskapene, skriver nemitek.no.


Oppdager du vannlekkasjen tidsnok er det mulig å forhindre mye skade. Får du vannlekkasje i hjemmet, gjelder det å handle raskt. Store skader oppstår gjerne når vannet får lekke lenge uten at noen oppdager det. Jo lengre tid vannet får trukket inn, jo større og mer kostbar kan skaden bli. 


Vannstopper hindrer skade

Det er lurt å ha vannstopper på kjøkkenet og badet, og om det ikke er sluk på baderommet, er det nødvendig å ha en vannstopper.


De fleste vannskadene skyldes ulike former for rørbrudd inne i boligen. Den vanligste årsaken til rørbrudd er slitasje på gamle rør. Mange vannskader skyldes også monteringsfeil, lokal korrosjon og frost. Statistikken viser at vannlekkasjene på kjøkkenet blir stadig flere.


– I 2016 kostet lekkasjer fra rør, koblinger, installasjoner og vannlåser på kjøkkenet 1,4 milliarder kroner, forteller Fiskum. Han peker på trange kjøkkenbenker med risiko for lekkasjer.


– På vannlåsen har vi hatt en del problemer de siste årene. Det er mange leverandører av vannlås i Norge. Noen er gode, noen leverer dårlig kvalitet. Noen krever kontinuerlig etterstramming for ikke å begynne å lekke. Og oppå benken er det armatur, såpedispensere og pakninger som kan føre til lekkasjer som forsvinner inn i konstruksjonen uten å bli oppdaget, sier vannskadeeksperten ved Sintef Byggforsk.


I tillegg kommer alle de tekniske installasjonene som er blitt mer vanlige de siste årene. 


Våre advokater hjelper

Hvis du har vært uheldig å få større vannskade eller andre skader på bolig eller hytte, bør du ta kontakt med våre advokater.  Vi hjelper deg få riktig erstatning. Hør med oss hvis du trenger hjelp!


En erfaren advokat vil kunne sette seg inn i din sak og gi deg råd om hvordan saken best skal håndteres. Ta kontakt med våre advokater i dag - enkelt, greit og uforpliktende!


Still ditt spørsmål her: