Reiseforsikring

Postadresse:

Advokatfirmaet Robertsen AS

Postboks 2724 Solli

0204 Oslo


Besøksadresse:

Sommerrogt 17


Telefon og e-post:

Tlf:       05789

22 12 24 80


E-post: tjs{a}robertsen.noSe våre personskadeportaler:

personskadesiden.no

trafikkskade-advokaten.no

skadesiden.no

gratiserstatningsadvokat.no


Reiseforsikring

Reiseforsikring er viktig å ha når man skal på ferie, men du må også få det du har krav på. Vi har tipsene du trenger.

Reiseforsikring er bra å ha når du er på ferie. Den skal dekke bl.a. forsinkelser, tapt bagasje og andre skader som oppstår på reisen. Det er imidlertid viktig å passe på at du også får det du har krav på når skaden oppstår. Vi har tips til deg om hva du må passe på i forhold til reiseforsikring og forsikringsoppgjør etter reise.


De fleste reiser forløper heldigvis uten problemer. Men noen ganger går det ikke etter planen. I sommer har det blant annet vært SAS-kaos med 700 kansellerte avganger. Noen uheldige har blitt syke eller havnet i ulykker. Mens noen har mistet bagasjen sin.


Det er det flere ting du kan gjøre for å sikre deg mot store og mindre uforutsette hendelser ved reise. Visste du f.eks. at det er viktig å ha med to kort på reise i Europa?


Advokat Skansbo råder deg til å be om å få klargjort eventuelle avslag fra selskapet som du ikke forstår når du krever erstatning gjennom reiseforsikringen.

Advokat og partner Thorsteinn J. Skansbo i Advokatfirmaet Robertsen advarer mot å godta avslag fra forsikringsselskapet uten videre.


- Be om å få tilsendt forsikringsvilkårene, og be selskapet om å være nøyaktig i sin begrunnelse ved eventuelt avslag. Ofte vil selskapet avvise hele eller deler av kravet uten å begrunne det ordentlig eller uten å oppgi hva det er i forsikringsvilkårene som begrunner avslaget. Du har krav på en ordentlig begrunnelse sier han.Å reise utenlands uten reiseforsikring kan få store konsekvenser for deg og familien. Det er for sent å kjøpe reiseforsikring når reisen har startet. Men det kan være at du har dekning for noe likevel – og det er viktig å kjenne til rettighetene sine.


Her er våre reiseforsikringstips:


  1. Sjekk: Dekker forsikringen det landet du skal til? Pass på å få avklart alle spørsmål du måtte ha om forsikringsdekningen før du reiser.
  2. Selv om du ikke har egen reiseforsikring, kan du likevel ha dekning. Dette gjelder eksempelvis hvis du har betalt for reisen med kredittkort. Undersøk også om du kan holde flyselskapet eller arrangøren direkte ansvarlig for det som skjedde.
  3. Meld ifra tidlig, så du får registrert skadesaken så hurtig som mulig.
  4. Sørg for å være så nøyaktig som mulig i forhold til eventuell tapt bagasje, hvis du er usikker på verdi eller om gjenstanden var med på reisen eller ikke, så må du gi uttrykk for usikkerheten.
  5. Hvis forsikringsselskapet gir deg avslag: Be om å få tilsendt forsikringsvilkårene, og be selskapet om å være nøyaktig i sin begrunnelse. Ofte gir selskapet avslag uten å begrunne det ordentlig. Du har krav på å få vite hvorfor de ikke vil gi deg erstatning..
  6. Sjekk valutakursen som selskapet har brukt ved oppgjøret. Ofte vil den være mindre gunstig enn den valutakursen du faktisk er blitt belastet ved eventuelle nødinnkjøp mv. Send selskapet utskrift av bankbilag som viser hvilken kurs du er blitt belastet.
  7. Skal du oppholde deg i utlandet i flere måneder i strekk, behøver du også utvidet reiseforsikring. Helsetjenester eller sykehustransport hjem er dyrt å betale fra egen lomme.
  8. Vanlig helårsforsikring gjelder i et avgrenset tidsrom, og blir nullstilt når man er hjemme.
  9. Mange tror at de ikke trenger reiseforsikring hvis de har Europeisk helsetrygdkort, eller motsatt. Men du bør faktisk ha begge deler.Har det oppstått alvorlig personskade eller større skader, lønner det seg å bruke advokat. Vi er vant til å jobbe opp mot forsikringsselskapene for at våre klienter skal få den erstatningen de har krav på. Vi svarer deg uforpliktende og uten kostnad.


Ta kontakt med oss i dag og hør hvordan dine behov kan ivaretas på beste måte.

Still ditt spørsmål her: